Ny ledning för Lantmännen BioAgri

Från och med den 1 juni 2021 får Lantmännen BioAgri en ny ledning, när Anders Krafft tillträder som vd och Christian Thaning som vice vd.

Anders har varit i Lantmännen sedan 2004 och arbetar idag som regionchef inom Lantmännen Lantbruk. Anders har goda ledaregenskaper, lång erfarenhet av försäljning och en gedigen växtodlingskompetens sedan sin tid i Lantmännens växtodlingsrådgivning. Christian har doktorerat inom biologisk bekämpning och har varit en av nyckelpersonerna inom BioAgri sedan bolaget bildades 1996.

Ledningen kommer att ha i uppdrag att utveckla verksamheten med starkt fokus på den fortsatta internationaliseringen av ThermoSeed. Tillsammans med Lantmännen Lantbruk skall fokus också läggas på att utveckla en produktportfölj för hållbara insatsvaror inom ramen för Framtidens Jordbruk och samtidigt ska bolaget utveckla analys- och laboratorieverksamheten.

- Jag är mycket glad för att Anders och Christian tillsammans antar utmaningen att leda och driva Lantmännen BioAgri mot nya höjder, säger Peter Annas, Director Group R&D and Innovation.

Tillsättningen av den nya ledningen är en del i den planerade successionen efter nuvarande vd, Kenneth Alness.

- Kenneth har under många år byggt upp en stor kompetens inom miljövänliga saneringsmetoder och jag önskar rikta ett särskilt stort tack till Kenneth för hans engagemang och utveckling av BioAgri tills idag. Vi kommer även framöver kunna nyttja Kenneths engagemang och erfarenheter till att ytterligare utveckla och bredda ThermoSeed-affären, säger Peter Annas.​​​​​​​