ThermoSeed är nominerat till Food Planet Prize

Curt Bergfors Food Planet Prize tillkännagav igår, den 6 maj, de nominerade till det prestigefyllda priset på två miljoner dollar, där vinnaren kommer att avslöjas den 28 juni i Stockholm. ThermoSeed är en av sju nominerade till årets pris.


Det årliga priset är världens största miljöpris och det är dedikerat till att minska miljöpåverkan från vårt sätt att äta. Priset lyfter fram lösningar redo att göra positiva förändringar i det globala livsmedelssystemet inom en tioårsperiod.

De nominerade projekten visar olika sätt att minska miljöpåverkan från matproduktion. Varje projekt har genomgått en grundlig utvärdering av Food Planet Prize interna nomineringsteam, följt av akademiska granskningar av ledande externa experter.

ThermoSeeds nominering

ThermoSeed använder en unik metod för att behandla frön med het ånga, ta bort skadliga svampar, bakterier och insekter utan att applicera kemikalier. Denna ångbehandling är ett alternativ till syntetiska bekämpningsmedel och fungicider, som är en av de mest skadliga aspekterna av modernt jordbruk.

Läs mer - ThermoSeed - a Swedish Seed Solution

Läs mer - The Curt Bergfors Food Planet Prize